Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas SMA 12 Halaman 60 Kurikulum Merdeka, Listening Activity 2
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 SMA halaman 60-63 Kurikulum Merdeka. Activity 2: Match The Phrases and The Meanings.
Penulis: Kristin Juli Saputri | Editor: Achmad Maudhody
BANJARMASINPOST.CO.ID - Berikut kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 SMA halaman 60-63 Kurikulum Merdeka.
Pada bagian ini, membahas soal Activity 2: Match The Phrases and The Meanings.
Orang tua atau wali dapat menggunakan kunci jawaban ini sebagai acuan pembelajaran siswa.
Sebelum melihat kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 12 Kurikulum Merdeka halaman 60 63, siswa diharapkan dapat mengerjakan soal secara mandiri.
Simak kunci jawaban mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 12 halaman 60 63 Kurikulum Merdeka dalam artikel berikut:
Listening
Activity 2
Vocabularies to learn Before you listen to the audio, here are some phrases you may need to understand first. Match the phrases and their meanings or you can find the pairs digitally by clicking the link provided or scan the barcode.
1. QR code (Noun)
Answer: C. a machine-readable code consisting of an array of black and white squares, typically used for storing URLs or other information for reading by the camera on a smartphone.
2. deduct (Verb)
Answer: K. subtract or take away (an amount or part) from a total
3. e-wallet (Noun)
4. fumbling (Noun)
Answer: I. doing something awkwardly, especially when using your hands
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Hal 50-53 Enrichment: The Boy Who Harnessed the Wind
5. e-payments (Noun)
Answer: G. electronic payments for transactions made on the Internet.
6. siphoned off (Verb)
Answer: H. to dishonestly take money from an organization or other supply, and use it for a purpose for which it was not intended.
7. e-commerce platforms (Verb)
Answer: L. the buying and selling of goods and services, or the transmitting of funds or data, over an electronic network.
8. flinch (Verb)
Answer: D. make a quick, nervous movement as an instinctive reaction to fear, pain, or surprise.
9. cash-based (Noun)
Answer: F. used to describe investments, financial products, etc. that involve money rather than shares, bonds, etc.
10. cashless (Adjective)
Answer: E. using or operating with credit and debit cards and electronic systems, not money in the form of coins or notes.
11. shun (Verb)
Answer: B. to avoid something
12. lagging (noun)
Answer: J. moving or making progress so slowly that you are behind other people or things.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Tingkat Lanjut Kelas 12 SMA Halaman 67 Kurikulum Merdeka, Activity 5
Soal Halaman 63
Listening
Task 2: Do the comprehension questions.
Answer the following questions correctly based on the news you have just heard.
1. What is the news about?
Jawaban : Stern/tough action against illegal logging.
2. Where did it happen?
Jawaban : In North Sumatra.
3. When did it happen?
Jawaban : During a ceremony to discharge a TNI soldier.
4. Why did that happen?
Jawaban : Because of being found guilty of involvement in illegal logging and burning forested land and TNI gets tough with illegal loggers; no soldiers above the law.
5. Who were involved in the event?
Jawaban : Bukit Barisan Kodam chief Major General Istu Hari Subagio and a soldier, a TNI chief serving at the Wira Bima military command post (Korem) in Pekanbaru, Riau.
6. How serious was the violation? Why do you think so?
Jawaban : It was very serious because TNI should protect the forest but participate in illegal logging and/or forest burning.
7. Are you in favor of Mr. Subagio’s decision or against it? Why?
Jawaban : Yes, because we also have obligation to protect the forest and obey the law.
8. In your opinion, what can prevent us from committing such a crime?
Jawaban : In my opinion, high awareness for us to protect the environment makes someone will not commit these crimes.
In addition, the imposition of strict and targeted sanctions will reduce a person's desire to commit a crime.
Baca juga: Kunci Jawaban Biologi Kelas 12 SMA Kurikulum Merdeka, Bab 3 Halaman 171-173 Pilihan Ganda
Disclaimer:
- Artikel ini ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
- Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Banjarmasinpost.co.id/Kristin Juli Saputri)
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Kurikulum Merdeka, Worksheet 4.23 Halaman 251-252 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban SMA Bahasa Inggris Kelas 11 Halaman 92 Kurikulum Merdeka, Unit 2 Activity 2 Top Tips |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Kurikulum Merdeka, Bab 1 Berita Bentuk Vlog Halaman 45 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PKN Kelas 9 SMP/MTs Kurikulum Merdeka, Masa Depan Indonesia Halaman 163 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs Halaman 270-272 Kurikulum Merdeka, Soal Listening |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.