Kurikulum Merdeka
Kunci Jawaban Mapel Bahasa Inggris Kelas 10 SMA, Soal Pilihan Ganda Kurikulum Merdeka
Inilah kunci jawaban bahasa Inggris Kelas 10, semester 1 Kurikulum Merdeka. Peserta didik kelas 10 SMA jangan lupa belajar sebelum menajwab
This text is for questions no. 14-18
Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite area in Nusa Dua Bali. The area is situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa Harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call serangan Island the turtle island, because it is used to breed the turtles.
At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming toward the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and impressive sport. Most surfing lovers call it as the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea.
Apart from swimming, snorkeling and diving are also the kinds of water sport favored by the tourist. Through diving googles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provided for the tourists.
14. What can be viewed through the diving goggles?
a. The beauty of the marine park
b. The beauty of the Mertasari Harbour
c. The view of Tanjung Benoa
d. The view of the big waves
e. The turtle island
Jawab : a
15. Which of statements is not true about the text?
a. Tanjung Benoa is a beach town located in Nusa Dua bali.
b. Tanjung Benoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali.
c. Tourists can enjoy many kinds of water sports in Tanjung Benoa.
d. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park.
e. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles.
Jawab : b
16. “Those who cannot …” (Paragraph three)
The word those refers to ….
a. Tourists
b. water sport
c. turtles
d. swimming and diving
e. island
Jawab : a
17. What does paragraph three discuss?
a. The water sports of Tanjung Benoa Beach Town.
b. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in Tanjung Benoa.
c. Surfing becomes the most favorite water sport in Tanjung Benoa.
d. Tourist can swim, dive, surf, and so on in Tanjung Benoa Beach.
e. The turtle island is used to breed the turtles.
Jawab : b
18. Why is Serangan Island called turtle island?
It is called turtle island because ….
a. it is used to trade many kinds of turtle.
b. it is a place where thousand turtles live naturally.
c. it is used to breed turtles.
d. it is used to breed and to trade turtles.
e. it is used to hunt turtles.
Jawab : c
Dear Sally,
Last holiday, my friends and I visited Ponorogo in East Java. Ponorogo is a small city, but it is very natural and beautiful. We spent the night at a villa in Jetis. On the first day, we visited Prigi southern beach. We watched the amazing views of the sea and the white waves. We grilled fish and had “Nasi Pecel” for lunch. On the second day, we visited “Dongko” mountain resort. There were a lot of plants, especially clove trees. We camped there for a night. I love Ponorogo because the people are very friendly and the prices are cheap.
I’II bring some pictures for you.
Love,
Anna
19. What kind of text is it?
a. Narrative
b. Procedure
c. Recount
d. Descriptive
e. Explanation
Jawab : d
20. The following sentences are the reasons why the writer loves Ponorogo, Except ….
a. the views of the sea are amazing
b. the people are friendly
c. the prices are cheap
d. Ponorogo has beautiful views
e. the villa is comfortable
Jawab : e
21. What does the text mainly tell us?
a. The beautiful place
b. The trip to Ponorogo
c. Dongko mountain resort
d. The prigi beach
e. A villa in Jetis
Jawab : b
22. “… the prices are cheap there.”
What is the antonym of the italicized word?
a. Expensive
b. Reasonable
c. Clear
d. Fixed
e. Comfortable
Jawab : a
23. “… but it is very natural and beautiful.”
The synonym of the italicized word is ….
a. extraordinary
b. pure
c. pretty
d. amazing
e. soft
Jawab : b
Kunci Jawaban
Bahasa Inggris
kelas 10 SMA
semester 1
Kurikulum Merdeka
buku bahasa Inggris kelas 10
kunci jawaban bahasa Inggris Kelas 10 SMA
Penilaian Tengah Semester (PTS)
Ujian Tengah Semester (UTS)
Banjarmasinpost.co.id
| Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Halaman 20,21, 22 Kurikulum Merdeka, Look At The Picture |
|
|---|
| Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka, Listen to Audio 4.1: Galang and his Family |
|
|---|
| Kunci Jawaban Antropologi Kelas 11 SMA Kurikulum Merdeka, Tugas Kelompok Halaman 86 |
|
|---|
| Kunci Jawaban PKN Kelas 9 SMP Hal 47 Kurikulum Merdeka, Perwujudan Hak Warga Negara dalam UUD 1945 |
|
|---|
| Kunci Jawaban Geografi Kelas 11 SMA Kurikulum Merdeka, Sensus Online Indonesia Halaman 166 |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.